Ontruimingsoefening

veiligheid specialisten ontruimingsoefeningenVeiligheid Specialisten kan voor u op locatie een ontruimingsoefening organiseren en begeleiden. Afhankelijk van de grote van de locatie, maar ook rekening houdend met de wensen van de locatie wordt er een plan gemaakt. Door dit maatwerk bereiken wij het optimale resultaat uit de oefeningen.

Elk bedrijf / instelling of openbare gebouw, dient minimaal 1x per jaar een georganiseerde en geregistreerde ontruimings oefening te houden. Dus niet sirene aan en naar buiten allemaal, maar een oefening onder begeleiding van een deskundige, waarbij de BHV organisatie en de gebruikers van de locatie daadwerkelijk geoefend worden. Kompleet met evaluatie en een deugdelijk opgesteld rapport, met deelnemers en aanbevelingen.

Een goede opbouw in de oefeningen voorkomt frustratie en geeft de BHV organisatie de gelegenheid zich te bekwamen. De oefening van Veiligheid Specialisten is gericht op de eerste minuten na de alarmering en in eerste instantie speciaal op het (BHV) personeel en de eigen locatie. In volgende oefeningen worden klanten/medewerkers cq bewoners betrokken bij de oefeningen.

Op elke dag in de week (dus ook in het weekend – ochtend, middag of avond) kan een oefening worden gepland. In overleg met onze instructeurs worden senario’s bepaald. Met rookmachines, geluid (bijv. eigen brandmeld- of ontruimings installatie) en eventueel Lotus slachtoffers, worden de oefeningen zo realistisch mogelijk gehouden.

Ook worden er oefeningen gehouden in combinatie met de brandweer, waarbij de brandweer de gelegenheid heeft te oefenen (ontruimen) in voor haar afwijkende omgevingen en met bewoners uit de “zorg” bijvoorbeeld. Het personeel/clienten worden bij zulke oefeningen door ons begeleid, zodat het resultaat van een oefening met de brandweer voor alle partijen het gewenste resultaat heeft.

Meer informatie of vragen over producten, prijzen en mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op;
bel +31 (0)36 5300235 of mail ons; info@veiligheidspecialisten.nl