Duikuitrusting

ABC Dive – Hét 5* PADI IDC Divecenter van Almere

Veiligheid Specialisten bied in samenwerking met ABC Diving, uitgebreide mogelijkheden voor:

  • keuren/onderhouden van uw complete duik uitrusting.
  • alle duikbenodigdheden zijn in de uitgebreide duikwinkel verkrijgbaar.
  • het vullen van uw zuurstofflessen.
  • het volgen van het complete PADI opleidings programma, voor beginnende duiker of om instructeur te worden en natuurlijk ook gewoon een opfriscursus als je een poosje niet gedoken hebt.

 50115.ai 50120.ai PADI ReActivate

 

Jaarlijks onderhoud en reparatie van de duikuitrusting is van levensbelang, zowel voor jou als voor je buddy. Volgens de fabrikant is een jaarlijkse onderhoudsbeurt verplicht; indien men hier geen gehoor aan geeft vervalt alle aanspraak op garantie en productaansprakelijkheid. Deze jaarlijkse onderhoudsverplichting wordt ook (streng) gehandhaafd door verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast is de jaarlijkse servicebeurt ook belangrijk, omdat dan eventuele updates van de fabrikant in de automaat verwerkt kunnen worden.

Onderhoud en reparatie van uw duikuitrusting worden in onze eigen werkplaats verricht door  ervaren en gecertificeerde specialisten. Omdat onderhoud en reparatie van levensbelang zijn, verrichten wij deze alleen voor de merken waarvoor wij opgeleid en gecertificeerd zijn. Indien het onderhoud gebeurt bij een niet erkende dealer, vervalt de garantie op een automaat!

Wij zijn een erkend servicebedrijf van o.a. Mares, Tusa, Aqua Lung, Sea Quest, Suunto en Cressi Sub.

Bij ons ingeleverde duikmaterialen voor een servicebeurt worden volgens de fabrieksspecificaties nagekeken en getest. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is het verstandig om onze reparatievoorwaarden door te nemen voordat u de duikmaterialen bij ons voor onderhoud of ter reparatie aanbied.

Kosten voor een servicebeurt, van een complete 3-delige ademautomaat (1e en 2e trap + octopus) inclusief standaard service onderdelen € 120,00

Bij een volledige servicebeurt van een BCD (trimvest) worden niet alleen alle onderdelen van de inflatorknop en de ontluchtingsknoppen gereinigd en de O-ringen vervangen, maar wordt het vest ook van binnen gedesinfecteerd. Kosten voor service van een Inflator- of Airtrim knop en déflators: vanaf € 39,50

Van het onderhoud ontvangt u een overzichtelijk onderhoudsrapport bij, zodat je kunt zien wat er gedaan is. Ook laten we de onderdelen zien die vervangen zijn.
Van 1 december tot 1 maart ontvangt u 10% winterkorting op een servicebeurt.

Is de ademautomaat of het vest bij ons gekocht dan ontvangt u 15% klantkorting op de servicebeurt (het hele jaar door), mits de materialen ook jaarlijks aan ons zijn aangeboden voor een servicebeurt.

Duikers die trouw elk jaar hun duikset bij ons ingeleverd hebben voor een servicebeurt ontvangen nog eens 5% extra korting op de bovenvermelde kortingen!

Onderhoud duikflessen

Wij bieden doorlopende duikfleskeuringen aan en u steunt daarmee de duiksport voor mensen met een beperking.

U kunt uw duikfles op elk gewenst moment bij ons inleveren. Uw fles is 2 tot 3 weken later weer terug. Wij servicen tevens de kraan.

ProcylmaDe fleskeuring wordt uitgevoerd door Procylma

Voor elke fles die u bij ons laat keuren, doet ABC Dive een donatie aan Stichting Waterlicht. Niet alleen is uw fles dus voortaan sneller gekeurd, u steunt daarmee ook de duiksport voor mensen met een beperking.

 

Prijslijst service fles  Kosten: 
Onderhoudsbeurt afsluiter (kraan) €   9,50 excl. onderdelen
Kraan O2 schoonmaken € 12,50 excl. onderdelen
Keuring fles staal/aluminium tot 20 ltr. € 40,00
Visuele inspectie € 14,50
Uitwendig stralen & spuiten (wit) (excl keuring) € 40,00
Inwendig stralen (excl keuring) € 15,00
Prijs bij afkeur (excl kraanservice en stralen) € 30,00

Fles leeg inleveren, zonder voet en netje! (De)montage voet en net door ons kost € 5,00 extra.

LET OP: het kan noodzakelijk zijn om de fles inwendig en/of uitwendig te moeten stralen en zonodig opnieuw te moeten spuiten. Dit kan pas bepaald worden tijdens keurwerkzaamheden. Deze handelingen worden voor de druktest gedaan. Het is dus mogelijk dat je kosten maakt en dat de fles alsnog afgekeurd wordt. Het is meestal bij inname van uw fles niet vooraf te bepalen. Bijkomende kosten zijn vooraf dan ook niet altijd te bepalen. Het is niet mogelijk om tijdens de keurwerkzaamheden eerst overleg met u te voeren over de kosten.

Ook is het mogelijk dat een fles afgekeurd wordt. Dit is aan de keurmeester die daarvoor wettelijke richtlijnen hanteert. Als een fles afgekeurd wordt, wordt deze onklaar gemaakt. Er zijn dan al de nodige kosten gemaakt, zoals mogelijk stralen van de binnenkant. Deze kosten worden wel in rekening gebracht.

Indien de keurdatum verstreken is wordt uw fles niet meer gevuld. LET OP! De wet verbiedt het vervoer van gevulde flessen, waarvan de keuring is verlopen. Ook het vullen van ongekeurde flessen is strafbaar.

Flessen moeten in Nederland elke 5 jaar hydrostatisch gekeurd worden. Daarnaast wordt aangeraden om flessen elk jaar visueel te laten inspecteren op roest en vervuiling. Voor zowel de keuring als de visuele inspectie kunt u het hele jaar door bij ons terecht.

Houd er rekening mee dat in het buitenland andere regels gelden!
– Hydrotest om de 5 jaar: Nederland, Engeland en Duitsland
– Hydrotest om de 3 jaar: Spanje en Frankrijk
– Hydrotest om de 2 jaar: Italië en Ierland

Composiet of Carbon flessen hebben een maximum levensduur. Hier is geen uitzondering op mogelijk. Een hydrostatische keuring van een Composietfles kost € 42,50.

Bij een jaarlijkse Visuele Inspectie halen we de kraan eraf en controleren we de binnenkant van de fles op roestvorming, vocht en andere vervuiling. Ook bekijken we de buitenkant op roestvorming, met name onder de flesvoet.

 

Meer informatie kijk op www.abcdive.nl
Voor vragen over producten, cursussen, prijzen en mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op;

+31 (0)36 5300235, of ABC Diving +31 (0)6 52637692
of mail
info@veiligheidspecialisten.nl of  info@ABCdive.nl

officieel dealer van:

PADI dealer Almere

Aqualung dealer Almere

 

 

 

Bare dealer Almere

 

Cressi dealer Almere

 

Mares dealer Almere

 

TUSA dealer Almere

 

 

 

 

MetalSub dealer Almere

Riff dealer Almere

 

 

 

SeaLife onderwater camera dealer Almere

Sea & Sea underwater camera dealer Almere

 

 

 

Proteye dealer Almere

McNETT dealer Almere

 

 

Procylma dealer Almere

 

Greenforce dealer Almere