Brandmeld-/ontruimings Installatie

De brandmeld installatie (BMI) in een gebouw is vaak vereist. In de basis geeft het bouwbesluit 2012 de richtlijnen aan, welk gebouw (groot/hoog/oppervlakte) en activiteiten (zorg/kinderopvang/kantoor/etc.) voorzien moet worden van een brandmeld of een ontruimingsinstallatie.IMG_4948

Afhankelijk van de vereisten bewakings vorm, zal er een BMI opgehangen worden, waarin de ontruimingsinstallatie zit. Aan deze BMI kunnen handmelders, automatische melders en allerlei aansturingen worden gekoppeld, e.e.a. afhankelijk van de projectering.

Het bouwbesluit 2012 stelt helder zijn eisen. Menig pand met een bestaande installatie, kan met het bouwbesluit tegenwoordig met minder vereiste toe. Het is raadzaam om voordat u een BMI gaat vervangen, te laten toetsen of de bestaande installatie nog voldoet aan de hedendaagse eisen. Een nieuw PvE schrijven kan vaak tot grote besparingen leiden. (lees ook de informatie op de pagina Programma van Eisen).

Mocht u met spoed een installatie nodig hebben kunt u gerust onze hulplijn bellen wij zijn 24/7 inzetbaar. Zelf een vervanging van een complete installatie binnen een zeer korte tijd behoort tot de mogelijkheden.

Wij kunnen u hierbij adviseren en ondersteunen.

Meer informatie of vragen over producten, prijzen en mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op;
bel +31 (0)36 5300235 of mail ons; info@veiligheidspecialisten.nl